29 Mayıs 2017 Pazartesi

Bebeklerin En Önemli Besini: Anne Sütü

Sağlıkla yaptık doğumu, atlattık derken ya sütümüz olmazsa kabusu başlıyor.. Herkesin sorusu "Sütün var mı", "Emiyor mu", "Doyuyor mu" sorularına artık cevap vermekten sıkılmaya başlayacaksınız.. Acaba ile başlayan sorular kafanızın içinde dönüp durması, strese girmeniz, sütü azaltmaya değmeyecektir emin olun.. Herkesin sütü olur, her bebek emer, süt herkese yeter merak etmeyin.. (İstisnalar dışında tabi) Önceliğimiz kendimizin sütün varlığı ve bebeğimizin doyduğuna inanmanız... Kendinizi teskin etmeniz.. Dünyanın sonu değil bebeğimizin ilk zamanlar ya da sonraki günler formül mama alması ama elimizden gelen gayreti göstererek arttırmamız mümkün unutmayın... 



Annelerin beslenmesi hamilelik döneminde bebeğin sağlıklı olması için ne kadar önemliyse, emziklilik döneminde de bir o kadar önemlidir. Bu dönemde bebeğin alması gereken en önemli besin tabi ki anne sütüdür. Anne sütü bebek beslenmesinde yeri doldurulamayacak harika bir besindir. Bu yüzden bebeğin yeterli kalite ve miktarda süt alabilmesi için annelerin beslenmesine dikkat etmeleri çok önemlidir.

Anne sütünün bileşimi annenin tükettiği besinlerden etkilenir. Süt üretimi için gerekli besinler annenin gereksinmesine ek olarak düşünülmelidir. Yani anne hem kendi gereksinmelerini karşılamak için, hem de bebeğine verdiği sütünün yeterliliği ve verimliliği için beslenmelidir.

Genelde yeni doğum yapan anneler sütlerinin artması için, çevrelerinden edindikleri kulaktan dolma bilgilerle diyetlerini kısıtlar veya fazla kalorili yiyecekler tüketmeye başlarlar. Bu dönemde genelde annelerde genelde gaz şikayeti görüldüğü için haşlanmış, zeytinyağlı, sulu yemekler ve bolca sıvı almaları önerilir.

Ne diyoruz? İlk 6 ay sadece anne sütü (yokluğunda formul mama).. 6 ay sonunda ise ek gıdaya geçiş...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder